Tuesday, September 11, 2007

Sales pill – after event report



Va spuneam mai demult ca in perioada 7-9 septembrie se va desfasura scoala de vara organizata de AIESEC. Ei bine s-a desfasurat. Pe parcursul celor 3 zile am avut parte de mai multe experiente placate dar sa o luam pe rand…

Ziua I – Pre-selling & Selling, a fost o zi foarte plina in ceea ce priveste cantitatea de informative primita, o trecere practice prin tot mecanismul vanzarii si stabilirea unui schelet pe care sa putem construi in continuare. Alina Bota (trainer national, 2 Invest) a fost responsabila cu prima intalnire si prima impresie (Prospectare, abordare telefonica, prima intalnire, etc) si ce prima impresie a creat audientei…

Partea de selling a fost prezentata de Andrei Popescu (Senior Trainer @ Dale Carnegie Training)…nu stiu daca am clipit de 10 ori pe parcursul celor 5 ore cat a durat incursiunea noastra (cred ca 5…pierdusem notiunea timpului oricum) in sistemul de vanzari propus de cei de la Dale Carnegie.

Ziua II – Am inceput ziua cu o intalnire de vanzari (ceea ce va doresc si voua). A fost o simulare dar a fost o simulare foarte aproape de o situatie reala (Ii multumesc Alexandrei Balas care nu a vrut sub nici o forma su cumpere de la mine...). Dupa care ziua a continuat cu Coca-Cola si InBev care au prezentat abordarea vanzarilor dupa modelele folosite in fiecare din cele doua companii (foarte multe studii de caz/exemple din viata reala). Ziua s-a incheiat cu Sorin Albeanu (ex VP Sales AIESEC) care ne-a provocat sa ne raspundem singuri la cateva intrebari legate de motivatia de a face vanzari…de a face cariera in vanzari. Vreau de asemenea sa ii urez la multi ani lui Sorin pentru ca a fost ziua lui nu cu mult timp in urma (stie el, nu il dau de gol).

Ziua III – Gabriel Radu (TMI) ne-a impartasit din experienta proprie (si nu numai) cateva tips&tricks despre account management. O sesiune din care am mai reusit sa “fur” cateva idei pentru viitor.

Per total 3 zile foarte OK alaturi de niste oameni extraordinari…what’s not to like?

1 comment:

Anonymous said...

Multumesc pentru un blog interesant