Wednesday, August 8, 2007

I am still...training


Dupa o pauza de aproape o luna in care nu am avut chef de prea multe activitati de “research” , de evenimente sau nimic altceva legat de serviciu revin cu un articol, asta si pentru ca de sambata plec prin munti si nu cred ca o sa mai scriu o saptamana.
Am ales Training 07 pentru a-mi dezmorti degetele. Un eveniment ok in ceea ce priveste partea de HR si chiar interesant in ceea ce priveste strict conceptul de eveniment. Mai exact ce mi se pare demn de mentionat este conceptul de a testa pretendentii la titlul de speaker sau dupa cum scrie in brosura “Pentru a avea sansa de a participa ca vorbitor la Training 2007 descrie-ne viziunea ta despre un program de invatare in organizatia ta sau un program de training inovativ care a fost implementat si a produs rezultate!”. Desigur ca exista si criterii de selectie:

“…tema programului continutul, componenta audientei, formatul evenimentului, alti vorbitori (confirmati sau invitati). Va fi luat in considerare atat impactul pe care il are un vorbitor in a atrage participanti, cat si reactia audientei din trecut, daca este cazul.”


“Va fi luata in considerare si descrierea clara a sesiunii... cat si dovada experientei/expertizei in tema propusa, si dovada experientei ca vorbitor/prezentator in trecut. ”


Partea cea mai interesanta urmeaza…

“Este foarte important sa nu existe parti ale sesiunii in care sa se prezinte produse sau servicii. Astfel de prezentari nu vor fi luate in considerare. De asemenea vorbitorii care isi vor prezenta produse sau servicii in timpul sesiunii nu vor mai fi invitati la urmatoarele editii.”


Nu sunt foarte sigur ca s-ar aplica si pentru speakerii din alte domenii toate aceste cerinte(in general cu cat e mai top manager cu atat ai sansa sa vorbesti mai putin cu el, nici nu mai vorbim sa ii dai si "teme", iar chestiunea cu "sa nu existe parti ale sesiunii in care sa se prezinte produse sau servicii" nu cred ca ar fi primita cu bratele deschise de catre sponsori). Regulile mi se par de bun simt si menite sa asigure un continut solid si (cu riscul de a folosi un cliseu) sa aduca valoare…

In concluzie ma bucur ca exista astfel de abordari in organizarea de evanimente si sper sa ajunga un standard in ceea ce priveste speakerii. Va fi mai greu sa gasesti pe cineva care sa corespunda tuturor cerintelor dar cel putin vei avea garantia unei prezentari de calitate.


Despre eveniment, pe scurt: se va desfasura la perioada 25-27 septembrie 2007 la Hotel NOVOTEL – Bucuresti.
Programul(click pentu imagine mai mare):


Nota mea: 10

No comments: