Thursday, June 28, 2007

Bun...ai scapat de licenta...now what?


Well...you got 2 alternatives...iti prelungesti vacanta si la intoarcere te mai gandesti tu ce faci (astepti sa ti se intample ceva) sau iti pregatesti CV-ul si ii dai drumul pe internet in speranta ca cineva iti va oferi acel job despre care tot visezi de cand te-ai inscris la facultate...bani multi, echipa tanara si entuziasta, mediu de lucru in care iti poti pune in valoare calitatile/potentialul, angajator generos, etc.

Pentru varianta 2 o oportunitate ar fi primul targ de job-uri online de la noi din tara, gazduit de www.HiPo.ro, care se va desfasura pe perioada 20 iunie - 20 august.

O bariera de care se lovesc in general tinerii absolventi a fost intotdeauna experienta, din lupta experienta vs. potential iesind mai tot timpul castigatoare experienta. Intre timp balanta s-a mai echilibrat si mentalitatea adusa de multinationale sau "imprumutata" din culturile organizationale ale firmelor din strainatate a inceput sa dea credibilitate si talentului, pasiunii si entuziasmului adus de tinerii absolventi. Firmele incep sa inteleaga oportunitatea unei investitii in ceea ce de cele mai multe ori este resursa cea mai de pret pe care o au si anume oamenii.

Daca in prezent targul reuneste in jur de 100 de angajatori (din domenii ca: audit si taxe, marketing, contabilitate, resurse umane,financiar, vanzari, inginerie si IT.), organizatorii se asteapta ca pana la sfarsitul perioadei sa se ajunga la un numar de aproape 200. O lista completa a angajatorilor si pozitiilor disponibile gasesti aici

"Conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions in parteneriat cu Synergize Consulting, doar 50% din absolventii facultatilor economice isi dezvolta o cariera pe specializarea pe care termina. Cele mai cautate domenii sunt Marketing (13.6%), Vanzari (13.3%), Resurse umane (12.6%), Publicitate & PR (12.1%), Finante/Contabilitate (11.6%), Consultanta (7%). Cele mai cautate domenii pentru studentii cu studii tehnice sunt IT Software si telecomunicatii."


Acum nu iti mai ramane decat sa te hotarasti ce vrei sa faci in continuare, sa iti pregatesti CV-ul, scrisorile de intentie, referintele si ... join the game.

P.S. Se pare ca si BMG-ul cauta potential in tinerii absolventi...nu ca nu am fi stiut asta deja ;)

No comments: